pátek 25. dubna 2014

Expedice Těrchová 2014 – Rozsutec

Náš druhý výlet v Malé Fatře měl takovouto trasu: start - parkoviště u hotelu Diery, následně po modré značce přes Dolné diery a Horné diery, pokračovali jsme místem, které nese jméno Tesná Rizňa až jsme stanuli v sedle Medzirozsutec. Dál jsme pokračovali po modré značce až do sedla Medziholie a závěrečná cesta vedla po zelené značce až do obce Štefanová a tam už čekal autobus směr Těrchová.
Prolog - Dolné diery Styloví dobrodruzi zaparkovali stylové auto na parkovišti u hotelu Diery a rovnou bez meškání jsme nastartovali na túru. Hned od parkoviště jsme šli po modré značce a začátek trasy se moc líbil hlavně znaveným stylovým dobrodruhům, kteří se předešlého dne zničili na Zbojnickém chodníku. Nejprve jsme šli po rovince, přes dřevěnou lávku, která je stylová a romantická a pak krásná cestička do opravdu mírného kopečku.
Tato pohodová nádhera končí po 20 minutách a pak už následuje adrenalin (pro slečinku z Pardubic peklo). Brodili jsme se Hlbokým potokom, stoupali do strmějšího kopce v sevřené roklině, překonávali žebříky, řetězy a já marně vyhlížel lanovku! V případě, že odmyslím strastiplnou cestu, plnou zákeřných překážek, tak já osobně a dobrovolně a bez nátlaku přiznávám, že příroda v Dolních dierach je úchvatná: malé vodopády, skaliska, užovky, rozličné rostlinstvo, byl jsem a nejenom já unešený.
Když se proderete na konec Dolných dier tak vás čeká líbezné údolí s občerstvovací stanicí v podobě koliby, ale tam jsme nestavěli, rovnou jsme své kroky nasměřovali do Horných dier. Ale o tom už bude první jednání.

Žádné komentáře:

Okomentovat